Ateliers / Beeldentuin
Geerstraat 8
6456 AK Bingelrade

Beeldentuin Bingelrade

Start

Agenda

Cursussen

Workshops

Beeldentuin

Beelden

Gedraaide vormen

Schilderijen

Opdrachten

Contact

Links

©

 

"De Alchemist"van het Gotra Ballet

Wie houdt van de kunsten kan zijn hart ophalen bij de wereldpremière van “De Alchemist”. Op een unieke wijze slaat het internationale gezelschap GOTRA Ballet wervelend een brug tussen de dans, muziek en beeldende kunst. Aan de hand van een romantische verhaallijn, het gebruik van theatrale aspecten en herkenbare symboliek slaagt Heerlenaar Joost Vrouenraets, danser, choreograaf en in dit geval ook regisseur erin, een groot publiek weg te laten dromen tijdens een expressief dans- en kunstspektakel. Met “De Alchemist” keert Vrouenraets trots terug naar zijn geboortegrond. Ten volle buit hij zijn langjarige ervaring bij het balletgezelschap Maurice Béjart uit. Het resultaat is een toegankelijke, maar vooral ook voortdurend verrassende voorstelling waarin ballet, muziek en schilderkunst letterlijk met elkaar in harmonie worden gebracht.

Wereldpremière
tijdens Cultura Nova
op 27 en 29 augustus 2006 om 20:00 uur
in het Wijngrachttheater te Kerkrade

Guido Ancion en joost Vrouenraets
Foto: Guido Paulussen

 

Het Gotra Ballet is een bijzondere combinatie van jong en oud. In het middelpunt staat Joost Vrouenraets (26 jaar). Vijf jaar danste hij voor het gezelschap van Maurice Béjart. Als repetitor van Béjart was hij actief in Chili. Nu concentreert hij zich, met succes, getuige de overwinningen tijdens verschillende internationale concoursen, op de choreografie.
Geïnspireerd door zijn oom en Limburgs beeldend kunstenaar Guido Ancion (55 jaar) nam hij de uitdaging aan, een stuk te schrijven, waarin hij de kracht van de combinatie van dans, schilderkunst en muziek bewijst.
Vrouenraets danst en regisseert.
Ancion is de alchemist. In die rol laat hij zijn kwaliteiten op doeken (28 m²) de vrije loop.

Met hun optreden in “de Alchemist”  debuteren naast de twee Limburgers de Franse Maïte Guérin (22 jaar) en Italiaanse Giulia Tubia (21 jaar) voor het Nederlandse publiek. Guérin heeft evenals Vrouenraets vijf jaar bij Béjart gedanst. Nu dansen ze samen op muziek van Satie, Saint-Saëns, Debussy en Tsjaikovsky uitgevoerd door de veelbelovende pianiste Giulia Tubia. Tubia heeft al meerdere Italiaanse muziekconcoursen op haar naam geschreven. De voormalige danseres van Béjart en de Scala van Milaan, zal als het ware dansen achter de piano.