Ateliers / Beeldentuin
Geerstraat 8
6456 AK Bingelrade

Beeldentuin Bingelrade

Start

Agenda

Cursussen

Workshops

Beeldentuin

Beelden

Gedraaide vormen

Schilderijen

Opdrachten

Contact

Links

©

 

De Open Poort van Beeldentuin Bingelrade

Onder de noemer Open Poort is iedere eerste zondag van de even maand de poort van Beeldentuin Bingelrade geopend van 13.00u tot 17.00 uur. Wij bieden u dan een kijkje in onze beeldentuin, de ateliers en de galerie.

De binnenplaats van Beeldentuin Bingelrade

De beeldentuin van juni 2008 staat in het teken van het 10 jarig bestaan van de kunstenaarsmaatschap Joyce Oyen en Guido Ancion. Joyce en Guido zullen deze maand de hele tuin invullen met eigen werk.

In juli staan er weer diverse kunstenaars in de tuin. Er is een grote variatie in beeldtaal en in de gebruikte techniek. Zo worden er werken geëxposeerd van brons, keramiek, metaal, staal, glas, etc.

In onze beeldentuin staan de volgende kunstenaars:
Kees van Capellen, Willem Fermont, Melies Wessels, Willemijn Heijboer, Jacques Creusen,  Leon Spork, Paula Strauven en natuurlijk van Joyce Oyen en Guido Ancion.

Beeldentuin Bingelrade

Joyce Oyen presenteert gedraaide monumentale objecten, waarbij zij binnen de beperking van de ronde vorm de stap maakt van toegepaste naar monumentale kunst.
De fluisterpot van Joyce Oyen
Guido Ancion in Beeldentuin Bingelrade

Van Guido Ancion staan in de beeldentuin keramische beelden. Mysterieus beelden die verwijzen naar een andere wereld.

Een bovenwereld?
Een onderwereld?

 

Zondag 11 juni en zondag 18 juni 2007 was Beeldentuin Bingelrade gereserveerd voor de presentatie van nieuw werk van Joyce Oyen en Guido Ancion. Vanaf Zondag 16 juli 2007 was de Beeldentuin ingericht met nieuw werk van diverse kunstenenaars, waaronder Jacques Creusen. Voor deze expositie heeft Jacques "Het tuinpad" gecreëerd.

De afgelopen jaren hebben veel nationale en internationale kunstenaars in Beeldentuin Bingelrade geëxposeerd en was Beeldentuin Bingelrade één van de gastheren van "Scambio d'Arte / Een uitwisseling van kunst" in 2003.

naar boven

In de ateliers verzorgen wij wekelijks cursussen en workshops. U kunt tijdens de Open Poort dagen deze ruimtes, waar wij ook zelf ons kunstenaarschap uitoefenen, bekijken. Wij geven tijdens deze dagen natuurlijk ook uitleg over de cursus-en workshopmogelijkheden.

naar boven

 

In de expositieruimte van onze galerie wordt permanent een overzicht van onze keramische objecten, schilderijen en beelden tentoongesteld.

De Galerie van Ateliers-Beeldentuin Bingelrade

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

routebeschrijving