Ateliers / Beeldentuin
Geerstraat 8
6456 AK Bingelrade

Beeldentuin Bingelrade

Start

Agenda

Cursussen

Workshops

Beeldentuin

Beelden

Gedraaide vormen

Schilderijen

Opdrachten

Contact

Links

©

 

Workshops Art Clay Silver

Art Clay Silver is samengesteld uit microscopisch kleine deeltjes zilver, een organisch bindmiddel en water. Door deze samenstelling wordt het een kneedbare massa die op een zelfde manier kan worden bewerkt als klei. Tijdens het bakken van het werkstuk op 750 graden, verbrandt het bindmiddel en smelten de zilveren deeltjes samen zodat er een puur zilver 99,9% overblijft.

Wij zijn gecertificeerd Art Clay Silver instructeur

Het leuke van “zilverklei” is dat voor edelsmeden en vergevorderde hobbyisten het een enorme uitbreiding en versimpeling van de traditionele manier van smeden is. Eigenlijk is het zo dat alles wat je kunt verzinnen en je vingers kunnen bewerkstelligen, je ook in zilverklei kan maken. Voorbeelden van sieraden gemaakt door cursisten met Art Clay Silver.

Ateliers - Beeldentuin Bingelrade verzorgt twee soorten Art Clay Silver workshops. Deze workshops worden gegeven door Joyce Oyen, een gediplomeerd Art Clay Silver instructeur. Haar ervaring als docent en als beeldend kunstenaar staan garant voor een onvergetelijke workshop, waarbij u een eigen sieraad zal maken.

 

Workshop Art Clay Silver

 

Blijvende herinnering: Een vingerafdruk van Uw geliefde, kind, kleinkind of andere dierbare in zilver.

Wij maken deze sieraden in opdracht. Denk hierbij bv. aan een hanger of ring. Voor meer informatie kunt U contact met ons opnemen.

vingerafdruk in Art Clay Silver

Workshop Art Clay Silver
Bij deze workshop Art Clay Silver, maakt u kennis met deze nieuwe manier om zilveren sieraden te maken. Bij deze ééndaagse workshop maakt u onder begeleiding van Joyce Oyen een zilveren ring, hanger of oorbellen.

Programma

10:30uur: Ontvangst met koffie of thee

Voor de lunch krijgt u een uitleg over het product en worden verschillende mogelijheden gedemonstreerd. Na deze introductie gaan we oefenen. Dat doen we met gewone klei om de hoeveelheid en het gevoel met het materiaal in de vingers te krijgen. Voor de lunch kies je het ontwerp dat je 's middags gaat uitwerken in Art Clay Silver.

17:00 uur: Afsluiting met een wijntje

Werk van een deelnemer aan onze Art Clay workshop

Kosten

De workshop kost € 80 per persoon en is inclusief 10 gram zilverklei (á € 26), het gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch.

Francoise heeft dit hangertje gemaakt tijdens een workshop Zilverklei in juli 2011

Voor extra zilverkleipasta en fournituren (zoals steentjes) vragen wij een kleine vergoeding.

Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6 personen.

Voor groepen tussen de 7 en de 15 personen wordt in overleg een afwijkend programma samengesteld waarbij alle deelnemers één type sieraad maken.

 

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor deze workshop via ons inschrijfformulier of telefonisch.

naar boven

Korte Workshop Art Clay Silver
Een ideale workshop voor als u het materiaal al kent en u gelijk aan de slag kunt gaan met Art Clay Silver.
Ook is deze workshop zeer geschikt voor het maken van een hanger of oorbellen zonder dat u ervaring met het materiaal hebt.

Kosten
Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6 personen. De workshop kost € 50 per persoon en is inclusief 10 gram zilverklei (á € 26), het gebruik van gereedschap, koffie en thee. Deze workshop duurt ca. 3 uur. In deze workshop maakt iedereen een hangertje of één of meerdere kralen van zilver. Natuurlijk werken we even door als nog niet iedereen klaar is, zodat iedereeen een mooi sieraad naar huis kan nemen.

Kies je voor een korte workshop en wil je een ring of oorhangers maken kan dat ook, maar duurt de workshop 4 uur. De kosten voor deze workshop bedragen € 65 per persoon. Ook hier werken we door tot iedereen een mooi eindproduct heeft.

Voor extra zilverkleipasta en fournituren (zoals steentjes) vragen wij een kleine vergoeding. Voor groepen tussen de 7 en de 15 personen wordt in overleg een afwijkend programma samengesteld waarbij alle deelnemers één type sieraad maken.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor deze workshop via ons inschrijfformulier of telefonisch.

Resultaten van de cursus artclay silver